Βουλωμένη μύτη? Αναπνεύστε ελεύθερα ξανά!


Ποια είναι τα πιο συχνά αίτια μιας βουλωμένης μύτης?

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μια διαρκώς βουλομένη μύτη! Τα αίτια που μπορούν να το προκαλούν αυτό είναι πολλά. Μια διογκωμένη κάτω ρινική κόγχη είναι το συχνότερο από αυτά.
Οι κάτω ρινικές κόγχες είναι ανατομικοί σχηματισμοί στο εσωτερικό πλάγιο της μύτης, στο μέγεθος του μικρού δακτύλου του χεριού μας, και αποτελούνται από ιστό που έχει την ικανότητα να διογκώνεται και να συστέλλεται.
Στην επιφάνειά τους φιλοξενούν πολυάριθμα μικροσκοπικά τριχίδια, τους κροσσούς, που έχουν σαν λειτουργία να καθαρίζουν τον εισπνεόμενο αέρα από τα σωματίδια σκόνης, ενώ ταυτόχρονα τον εφυγραίνουν. 
Τυχόν αλλεργίες ή αλλαγές της ρινικής κυκλοφορίας του αίματος μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη διόγκωση των ρινικών κογχών και δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής.

Τι μπορεί να γίνει για αυτό το πρόβλημα?

Τώρα με την χρήση της συσκευής ραδιοσυχνοτήτων, μπορείτε γρήγορα και ανώδυνα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας. 
Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία η οποία γίνεται στον χώρο του ιατρείου και υπό τοπική αναισθησία. Ένα λεπτό εργαλείο εισάγεται μέσα στην ρινική κόγχη, διοχετεύοντας μικρό ποσό θερμότητας. Με αυτόν τον τρόπο η κόγχη συρρικνώνεται, χωρίς όμως να επηρεάζεται η εξωτερική της επιφάνεια. 
Ακολουθώντας μια φυσική διαδικασία επούλωσης, οι ρινικές κόγχες συρρικνώνονται και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές σε περίπου δυο εβδομάδες. Η αναπνοή σας θα είναι πλέον ελεύθερη, ανώδυνα και χωρίς επιπλοκές.   


"Ο καυτηριασμός των ρινικών κογχών με ραδιοσυχνότητες, αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, που γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί λίγα λεπτά. Αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς πόνο και επιπλοκές!"

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία?

Τις πρώτες μέρες θα υπάρχει μια διόγκωση των ρινικών κογχών, η οποία υποχωρεί τελείως μετά από 10-15 μέρες. Μπορεί επίσης να σχηματιστούν κρούστες στην επιφάνεια των κογχών, οι οποίες υποχωρούν μετά τον καθαρισμό τους από τον θεράποντα ιατρό σας.

Ποιος μπορεί να υποβληθεί σε αυτήν την θεραπεία?

Ο καυτηριασμός των ρινικών κογχών ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής λόγω υπερτροφίας των ρινικών κογχών, και εφόσον η φαρμακευτική αγωγή δεν έχει αποδώσει.
Πάντα θα πρέπει να εξετάζεστε από ειδικό ΩΡΛ ιατρό για να αποκλειστούν άλλες πιθανές αιτίες δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής.